Over ons

De Ierse monnik Brandaan reisde, vele eeuwen geleden, de wereld af op zoek naar ‘wat waar is en wat slechts leugens kunnen zijn’. Alom herkenden mensen de drijfveren van Brandaan. Ze verklaarden de man heilig en zijn reis werd een legende, een van de oerverhalen van Europa. En die oerlegende werd een boek: gelezen, gekopieerd, herdrukt en door steeds weer nieuwe generaties bewerkt en actueel gemaakt.

Uitgeverij Brandaan zoekt de wereld af naar het boek. Dat ene boek. Met Brandaan reizen we, samen met de lezer, als een pelgrim door het leven, de ene stap na de andere en hoop in de ogen, op zoek naar het boek dat in de traditie van Brandaan mag staan. Het boek dat meer dan andere boeken het verschil verkent tussen waarheid en leugen, tussen goed en slecht, tussen de schaduwen en het licht.

Brandaan zoekt het niet in de veelheid van de titels, maar in de precieze, aandachtige verzorging van die paar boeken die de erfenis van Brandaan waardig zijn. Zodat de lezer weet dat dit de werken zijn die het verschil maken in zijn boekenkast. Brandaan is een fonds van Uitgeverij Vuurbaak en NEEMA Media.

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.