Het begon allemaal met een droom. In 2001 leidde Kofi Annan de fotograaf Ruben Timman in een droom rond door het Museum der Mensheid. Tijdens die rondleiding constateert Timman geschokt dat het museum in vervallen staat verkeert, en dat de mensheid hetzelfde lot tegemoet gaat als er geen actie ondernomen wordt.

De jaren daarna bouwt Timman langzaam maar zeker aan zijn project: Project Humanity. Overal waar hij voor opdrachten moet zijn, vraagt hij mensen om toestemming om hun portret vast te leggen. Het is hem te doen om de waardigheid van de mens. Die wil hij op de gevoelige plaat vangen, om op de een of andere manier te bewijzen dat de mens(heid) waardig is, de kroon op de allergrootste creatie ooit; de schepping van de wereld.

Timman maakt geen onderscheid in bruin of blank, groot of klein, dik of dun, arm of rijk. Fotogeniek is iedereen voor zijn lens, en waardig bovendien.

In 2013 trekt Timman het project internationaal, en in 2018 wordt zijn droom (deels) werkelijkheid: het Museum der Mensheid verschijnt. Helaas zonder Kofi Annan, maar met het boek Crown of Creation, waar een aantal van zijn indrukwekkende portretten zijn afgedrukt.

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.