Misschien heb je het boek al voorbij zien komen, of zit je midden in de podcast: Moderne profeten. Het was een intensief project om te maken, maar wat zijn we blij met het resultaat! Daarom delen we graag wat er allemaal te ontdekken valt in het boek van Kees van Ekris en waarom het zeker een aanrader is, ook als je de podcast al vijf keer geluisterd hebt.


talloze extra’s
Wat een podcast niet kan delen, biedt het boek in overvloed: afbeeldingen. In Moderne profeten staan veel foto’s. Niet alleen van de profeten zelf, maar ook van historische gebeurtenissen en mensen die hen gevormd hebben. En door de QR-codes te scannen heb je toegang tot nog meer: filmpjes met uitleg, historische beelden, muziek en zelfs een podcast (nee, niet alleen de Moderne profeten-podcast 😉 ).

opbouw
Maar hoe zit het boek precies in elkaar? We hebben gekozen voor een strak format, zodat de lijn van het verhaal zo duidelijk mogelijk is. Bij elke profeet is het verhaal daarom opgebouwd op dezelfde manier.
Intro > wie is de profeet en wat is zijn kernboodschap?
Tijdgeest > hoe zag de wereld eruit waarin de profeet geboren werd en wat waren de omstandigheden?
Ontwikkeling > hoe groeide de profeet op, hoe ontwikkelde hij/zij zich?
Inspiratiebronnen (extra boekje) > door wie werd onze profeet geïnspireerd? Een kijkje in zijn/haar boekenkast, muziekcollectie en krantenbak.
Kantelpunt > wat gebeurde er dat de situatie veranderde voor de profeet?
Climax > ‘the point of no return.’ De profeet besluit alles in de waagschaal te leggen voor datgene waar hij/zij in gelooft.
Nalatenschap > wat laat de profeet achter? Waar zien we zijn/haar invloed nog altijd?

Op de spread (twee pagina’s naast elkaar) met inspiratiebronnen vind je een extra boekje bij elke profeet, omdat we degenen die onze profeten inspireerden recht wilden doen. In dit kleine boekje lees je, na een korte introductie, teksten van andere mensen. Denk bijvoorbeeld aan Mahatma Gandhi bij Martin Luther King jr. en aan Steve Biko bij bisschop Desmond Tutu.

ongemakkelijke vragen
Profeten stellen lastige vragen. Ze stellen onrecht en foute praktijken aan de kaak. Als jij dapper genoeg bent voor zulke lastige vragen, vind je die aan het eind van het boek. Mooie openingen voor goede gesprekken, mocht je die na het lezen van het boek nog nodig hebben.

podcast
Waarom dan niet alleen het boek lezen en ook nog de podcast luisteren? Wat in een boek moeilijker over te brengen is, is wat de auteur voelt. In de podcast, die ook door Kees van Ekris werd geschreven en gepresenteerd, vertelt hij wat de profeten hem hebben geleerd, wat hun invloed op hem is geweest en nog steeds is. Daarnaast wordt zijn vertelling van de indrukwekkende levensverhalen ondersteund door geluidsfragmenten, die je er in een podcast automatisch bij krijgt.

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.