Onze collega Bas ging vorig weekend naar het Museum of Humanity, dat samen met het fotoboek Crown of Creation het resultaat is van een jarenlang project van fotograaf Ruben Timman. Hij deelt zijn indrukken met ons. 

Ieder mens is waardevol!

Van het weekend ben ik echt geraakt door een bezoek aan Museum of Humanity in Zaandam.

Ruben Timman heeft op een prachtige wijze mensen over de hele wereld op een unieke manier geportretteerd. Uniek? In een gebroken wereld heeft hij de schoonheid en waardigheid van de mens gevonden. Wat mij betreft komt dat tot uitdrukking in de puurheid van de mensen op de foto’s. Dit is de schoonheid van de mens in zijn gebrokenheid.

In een voormalige fabriekshal schijnt het licht op een bijzondere manier naar binnen. Het raakt me hoe het licht de prachtige gezichten laat stralen. Ik blijf kijken en word stil.

Een oude ingerichte docukamer. Het deed me denken aan een land in verdrukking dat ik recent bezocht. De docukamer is getekend door de tijd… net als de getoonde portretten van prachtige mensen.

Met een open mind naar mensen kijken, daar wijst deze tekst mij op. Zien wie ze echt zijn! Een mooie ontdekkingstocht.

Geweldig om je droom te volgen… en te realiseren! Een resultaat om trots op te zijn.

Geraakt:
Wij kijken vaak naar de buitenkant van een mens en hebben dan ons oordeel klaar. Dit museum leert mij dat de pracht van ieder mens zowel aan de buitenkant als de binnenkant zit, zonder waardeoordeel. Heerlijk bevrijdend en ruimte gevend!

Het Museum of Humanity is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Een bezoek meer dan waard.

Voor meer informatie kun je kijken op www.museumofhumanity.com.

Close

Cart

Geen producten in de winkelwagen.