Over ons

De Ierse monnik Brandaan reisde, vele eeuwen geleden, de wereld af op zoek naar 'wat waar is en wat slechts leugens kunnen zijn'. Alom herkenden mensen de drijfveren
van Brandaan. Ze verklaarden de man heilig en zijn reis werd een legende, een van de oerverhalen van Europa. En die oerlegende werd een boek: gelezen, gekopieerd, herdrukt en door steeds weer nieuwe generaties bewerkt en actueel gemaakt. 

Uitgeverij Brandaan zoekt de wereld af naar het boek.  

Dat ene boek. 

De mensen achter Brandaan reizen als pelgrims, de ene stap na de andere een
vastbesloten trek om de kaken, fonkeling van hoop in de ogen, op zoek naar het boek
dat in de traditie van Brandaan mag staan. Het boek dat meer dan andere boeken het verschil verkent tussen waarheid en leugen, tussen goed en slecht, tussen de schaduwen en het licht. 

Dat boek verdient het uiterste respect van uitgever en lezer. De uitgever zal het niet
zoeken in de veelheid van de titels, maar in de precieze, aandachtige verzorging van die
paar boeken die de erfenis van Brandaan waardig zijn. 

Zodat de lezer weet dat dit de werken zijn die het verschil maken in zijn boekenkast. 

Nieuwe manuscripten?
De uitgevers van Brandaan zijn altijd op zoek naar manuscripten die vervolmaakt kunnen worden tot mooie boeken. Heb je een manuscript geschreven dat het waard is om gelezen te worden, dan kun je dat natuurlijk altijd naar ons toesturen. Maar het liefst ontvangen we eerst per mail (info@uitgeverijbrandaan.nl) een korte synopsis van 1 A4 waarin je kort de inhoud weer geeft, met daaraan vast ongeveer tien pagina's uit de daadwerkelijke tekst, zodat we alvast enigszins een idee kunnen krijgen van je schrijfstijl. 

Nog een tip: klik eens bij Danny Gospel op het luisterfragment en lees de lezing mee van David Athey over de totstandkoming van zijn roman. Erg leerzaam.